Vi är med i satsningen Rädda liv på arbetstid!

I samarbete med GeBlod är vi nu med i Rädda liv på arbetstid. Det innebär att alla medarbetare får ge blod på arbetstid.

Vi hoppas att det kommer underlätta för er som redan är blodgivare att få in blodgivning i vardagen, men vi vill också uppmuntra er som inte är blodgivare att anmäla er.

I svensk sjukvård behövs det nämligen i snitt en blodpåse i minuten, dygnet runt, året om. Blodet används bland annat vid cancerbehandlingar, förlossningar och olyckor.

Eftersom en blodpåse bara kan lagras i sex veckor är en jämn ström av blodgivare avgörande. Att vara blodgivare är en livsviktig samhällsinsats som räddar liv, så tillsammans gör vi skillnad på riktigt!

Hur går det till?

För att ge blod bokar du en tid på en blodcentral eller på blodbussen. Er närmaste blodcentral eller hållplats hittar ni på www.GeBlod.nu/har-finns-vi. Där finns också öppettider, information om tidsbokning och kontaktuppgifter.

Vill du bli blodgivare?

Anmäl först ditt intresse på www.GeBlod.nu/bli-blodgivare. Besök sedan din närmaste blodcentral för att göra en nyregistrering. Har du en blodmobil nära kontoret går det också bra att göra första besöket där. Läs på din närmaste enhet vad som gäller med tidsbokning och drop-in.

Första besöket tar ungefär 30-40 minuter och då får du information om blodgivning, blir intervjuad av en sjuksköterska och tar blodprov. Du ger ingen blodpåse på första besöket. Några veckor senare är proverna klara och om allt ser bra ut kan du då ge blod för första gången! Vill du läsa mer om att bli blodgivare eller om första besöket hittar du information på vår hemsida.

Jag vill veta mer!

Ni hittar mer information och svar på frågor på www.GeBlod.nu. Det går också bra att ringa till oss, kontaktuppgifter finns på www.GeBlod.nu/har-finns-vi. För information och fakta om blodgivning kan ni följa @GeBlod sociala kanaler!

Se vårt Rädda liv-diplom här.

Känns vi som en bra partner?

Produktion & service